Web Efficient

O echipă cu amplă experiență în domeniul digital și 100% dedicată succesului afacerii tale. Suntem tineri, dinamici, ambițioși și foarte bine pregătiți în serviciile oferite. Am pus bazele Web Efficient spre finalul More »

High-Tech Systems & Software

Partenerul tau IT&C de incredere  Solutiile si serviciile HTSS  integreaza standarde inalte de infrastructura si de business, asigura securitatea si centralizarea informatiei. Cu o echipa formata din oameni cu experienta in dezvoltarea More »

INSOFTDEV

  Own products Smart2Car – Cloud based system for management and operations of the businesses operating in Ground Transportation industry. SIPRO – Tracking and Reporting system for people under probation. Smart Kiosk More »

Roweb

We are a software services company with a solid background in implementing complex projects for global clients. Our dedicated teams of experienced software professionals have successfully implemented over 1000 projects. We develop More »

IT Six Global Services – nearshore software outsourcing and consulting services

Company profile Founded in 2005, IT Six Global Services is a global technology and outsourcing company which delivers innovation through software services. Having the main Delivery Center in Craiova, Romania and clients More »

OCTAGRAM – Web development agency

Octagram este o agenție specializată în web development și producție digitală cu experiență în dezvoltarea de proiecte pentru clienți globali (Nike, Tommy Hilfiger, ASICS, ING) și agenții de creație. Servicii: user interface More »

Computaris

Computaris este o companie specializata in servicii de dezvoltare software, integrare de sisteme si consultanta tehnica pentru furnizori de software si operatori telecom din intreaga lume. Compania a fost infiintata in anul More »

Omnisource Technologies

Omnisource Technologies The company was founded in 2006 with a simple objective – to create great software development teams. We believed then, as we do now, that talented teams working in a More »

CIEL ROMANIA

Prima companie din Romania specializata in dezvoltarea de solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de customer support. Dezvoltam programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare More »

Teamnet International

Teamnet-Group ist ein führender regionaler ITK Integrator, der technologische Großprojekte, ausgerichtet zur kontinuierlichen Innovation, entwickelt . Teamnet meint, dass Technologie die Entwicklung der Gesellschaft unterstützt. Deshalb erstellt das Unternehmen innovative technologische Infrastruktur More »

(Română) LACEDO COM

Sorry, this entry is only available in Română. More »

Arhipelago Interactive

Company mission We are an online publishing and business events company that provides practical information and support for entrepreneurs, acting with integrity and dedication to ensure quality services for our clients. What More »

Qubiz

Sorry, this entry is only available in Română. More »

RomSoft Iași

RomSoft provides high-quality software development services, custom-made software applications, software outsourcing, or IT consultancy for software companies looking to improve their software development process. Project Types Software applications design and development IT More »

Fortech

Company profile Fortech is a Romanian software services company with more than 10 years of experience in IT outsourcing. Our business model and collaboration approach is to build dedicated nearshore teams for More »

 

Competentele digitale sporesc decisiv sansele tinerilor pe piata muncii

ECOKT_option1

SIVECO Romania face parte din consortiul care realizeaza proiectul european ECOKT2015, menit sa contribuie la cresterea competentelor digitale Somajul atinge cote alarmante in randul tinerilor europeni, afectand peste 15 milioane de persoane sub 30 de ani. De asemenea, deficitul de competente digitale continua sa creasca la nivel european in toate domeniile, in special in cazul noilor tehnologii, si limiteaza in mod semnificativ dezvoltarea mediului de afaceri. SIVECO Romania face parte din consortiul selectat de Comisia Europeana pentru implementarea proiectului pilot ECOKT2015, alaturi de firmele Expertise France – lider de consortiu, Dara Creative din Irlanda si Lai-momo din Italia. In cadrul proiectului ECOKT2015 este dezvoltata si implementata o platforma online de instruire, intitulata Compass, prin intermediul careia tinerii someri au acces la cursuri gratuite de perfectionare, in format digital. Platforma Compass va fi LIVE in martie 2018, iar tinerii din Romania sunt invitati sa participe la procesul de selectie a grupului tinta din cadrul proiectului pilot ECOKT2015, coordonat de SIVECO Romania. Partenerii consortiului pun la dispozitie 18 lectii digitizate (9 niveluri fondatoare si 9 niveluri avansate) care ii familiarizeaza pe tineri cu un mediu de lucru realist, cu respectarea anumitor obiective, proceduri si termene limita. Lectiile le vor dezvolta competentele digitale si le vor creste semnificativ sansele de a-si gasi un loc de munca. Platforma Compass este dezvoltata in baza principiilor cadrului DigComp (Cadrul European de Competente Digitale pentru Cetateni), care pune la dispozitia cetatenilor europeni instrumente de imbunatatire a competentei digitale in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca, invatarea, petrecerea timpului liber, consumul si participarea in societate. Tinerii vor putea accesa cursurile online de oriunde, oricand, si le vor putea aprofunda in ritmul propriu, avand optiunea de a le repeta, ori de cate ori au nevoie.  In etapa de cercetare a proiectului, au fost identificate grupurile de varsta vizate pentru platforma Compass:

  • Grupul de varsta primar este format din persoane cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani, care au terminat invatamantul secundar si studiaza in invatamantul postliceal sau sunt in somaj si se afla in cautarea unui loc de munca;
  • Grupul de varsta secundar este format din persoane cu varste cuprinse intre 26 si 30 de ani, care se afla in prezent fie in sistemul educational, fie in afara campului muncii, si sunt in cautarea unui loc de munca, cat si din persoane cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, aflati inca in sistemul educational si care doresc sa-si imbunatateasca abilitatile pentru un viitor loc de munca.

Cele mai populare tipuri de cariere din toate cele patru tari (Romania, Franta, Irlanda si Italia) in care va fi implementat proiectul ECOKT2015 sunt:

  • Profesor sau Educator;
  • Secretar sau Adminstrator;
  • Manager de proiect;
  • Specialist in Marketing si Publicitate;
  • Cercetator Stiintific;
  • Medic sau Farmacist;
  • Programator calculator;
  • Scriitor.

Tinerii din Romania interesati sa se inscrie in proiectul pilot pot solicita informatii suplimentare prin email, de la responsabilul de proiect din partea SIVECO Romania, Marius Preda (marius.preda@siveco.ro). Incepand cu anul 2009, SIVECO Romania desfasoara peste 20 de proiecte IT pentru Comisia Europeana, cu beneficii directe asupra tuturor cetatenilor Uniunii Europene, fiind singura companie romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei. Despre SIVECO Romania SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene. Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari. De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Share on Tumblr