INSOFTDEV

  Own products Smart2Car – Cloud based system for management and operations of the businesses operating in Ground Transportation industry. SIPRO – Tracking and Reporting system for people under probation. Smart Kiosk More »

Roweb

We are a software services company with a solid background in implementing complex projects for global clients. Our dedicated teams of experienced software professionals have successfully implemented over 1000 projects. We develop More »

IT Six Global Services – nearshore software outsourcing and consulting services

Company profile Founded in 2005, IT Six Global Services is a global technology and outsourcing company which delivers innovation through software services. Having the main Delivery Center in Craiova, Romania and clients More »

OCTAGRAM – Agenție de web development

Octagram este o agenție specializată în web development și producție digitală cu experiență în dezvoltarea de proiecte pentru clienți globali (Nike, Tommy Hilfiger, ASICS, ING) și agenții de creație. Servicii: user interface More »

Computaris

Computaris este o companie specializata in servicii de dezvoltare software, integrare de sisteme si consultanta tehnica pentru furnizori de software si operatori telecom din intreaga lume. Compania a fost infiintata in anul More »

Omnisource Technologies

Omnisource Technologies The company was founded in 2006 with a simple objective – to create great software development teams. We believed then, as we do now, that talented teams working in a More »

CIEL ROMANIA

Prima companie din Romania specializata in dezvoltarea de solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de customer support. Dezvoltam programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare More »

Teamnet International

Teamnet-Group ist ein führender regionaler ITK Integrator, der technologische Großprojekte, ausgerichtet zur kontinuierlichen Innovation, entwickelt . Teamnet meint, dass Technologie die Entwicklung der Gesellschaft unterstützt. Deshalb erstellt das Unternehmen innovative technologische Infrastruktur More »

LACEDO COM

LACEDO COM este ONE STOP SHOP pentru solutii integrate de antreprenoriat general pentru proiecte de orice gen, management operational si solutii complexe software, marketing online si relatii publice. PRODUSE Antreprenoriat general – More »

Arhipelago Interactive

Misiunea companiei Suntem o companie de publishing online si evenimente de afaceri care furnizeaza informatii practice si sprijin pentru intreprinzatori, actionand cu dedicare si integritate pentru a oferi servicii de calitate clientilor More »

Qubiz

    Înfiinţată în 2008, Qubiz este o companie de outsourcing specializată în domeniul dezvoltarii software care oferă soluţii IT complete care se mulează perfect pe nevoile de business ale clienţilor săi. More »

RomSoft Iași

Servicii de dezvoltare software și aplicații software la cerere, software outsourcing, servicii de consultanță pentru companii care doresc să-și îmbunătățească procesul de dezvoltare software.   Tipuri de proiecte Proiectare și dezvoltare de More »

Fortech

Profilul companiei Fortech este o companie românească care ofera servicii software, având experiență de peste 10 ani în IT outsourcing. Modelul de afaceri al firmei Fortech este de a dezvolta parteneriate nearshore More »

Evozon Systems

Evozon is a software and consulting services agency. With over 350 software developers, based in London and Romania, Evozon offers custom software solutions, business analysis and project management across the widest possible More »

RINF

Infiintat in 2006, RINF este un provider de solutii de dezvoltare de software, care livreaza servicii ce beneficiaza de expertiza tehnologica si accesul la cel mai bun talent din piata, la sediul More »

 

Locul I pentru elevii romani la concursul international Eratosthenes Experiment, organizat in cadrul proiectului Open Discovery Space

 O mica scoala din Romania a refacut experimentul lui Eratostene si a castigat in competitia cu 370 de scoli din 37 de tari

SIVECO20-logo_Comunicate_ProjectProgress

Bucuresti, 17 iunie 2014 – Dupa 2.200 de ani de la experimentul renumitului matematician si astronom din antichitate, echipa de elevi condusa de profesorul de matematica Ovidiu Geambazu de la Şcoala Gimnaziala Jimbolia a refacut experimentul de masurare a circumferintei Pamantului.

Pe 21 martie, exact la ora amiezii, elevii au masurat lungimea umbrelor lasate de bete din lemn, apoi au comparat rezultatele cu cele ale altor elevi, de la o scoala aflata pe aceeasi latitudine. Aplicand proprietatile triunghiului dreptunghic si masuratori unghiulare de la mare distanţa, elevii au obtinut valoarea circumferintei planetei. Experimentul din curtea scolii a fost documentat cu fotografii care le-au adus adolescentilor romani si profesorului lor Locul I la concursul international de fotografie 2014 Eratosthenes Experiment, organizat de Departamentul de Cercetare si Dezvoltare al scolii grecesti Ellinogermaniki Agogi. Experimentul este o activitate din cadrul proiectului european Inspiring Science Education (ISE), concursul fiind organizat de Open Discovery Space (ODS). Cel de al doilea castigator este scoala din Samsun, Turcia.

„Proiectul Eratosthenes Experiment 2014 efectuat de catre elevii noştri nu face altceva decat sa reia paşii efectuaţi de celebrul matematician şi astronom grec in incercarea lui de a masura circumferinţa Pamantului, folosindu-se de umbra lasata de obeliscul din Alexandria la data solstiţiului de vara. „Mica” diferenţa fata de experimentul initial consta in faptul ca grecul estima distanţele cu ajutorul numarului de paşi facuţi de oameni platiţi pentru aceasta, iar noi am utilizat calculatoare si aplicaţii de eLearning disponibile pe internet”, spune prof. Ovidiu Geambazu, profesor de matematica la Sc. Gimnaziala Jimbolia.

Cum atragem elevii sa participe in proiecte stiintifice

Experimentul Eratostenes, organizat in 21 martie 2014, la o zi dupa echinoctiul de primavara, a provocat mare efervescenta in randul dascalilor si elevilor deopotriva, 370 de scoli din 37 de tari inregistrandu-se in concurs. Fiecare colectiv scolar a trebuit sa isi aleaga o pereche dintr-o arie indicata de organizatori si sa intreprinda experimentul, comunicand organizatorilor rezultatele masuratorilor si fotografiile doveditoare.

„Predand matematica, unul dintre obiectivele profesorului este acela de a atrage elevii pasionaţi şi nu numai, catre matematica şi ştiinţe. Prezentandu-le acest proiect „simpatic”, ideea lui Eratostene pentru masurarea circumferintei planetei noastre şi modul lejer şi amical in care s-au desfasurat activitatile, cred ca am reusit sa le demonstrez faptul ca matematica e o disciplina care merita şi trebuie sa fie studiata cu un interes din ce in ce mai crescut, mai ales in activitati care utilizeaza metoda invatarii pe baza de proiect”, a declarat prof. Ovidiu Geambazu.

Cele doua echipe din Jimbolia, Romania, si Samsun, Turcia, au calculat circumferinta Pamantului folosind unelte de eLearning, dar si instrumente simple precum batul din lemn. Echipele au folosit instrumente, materiale si comunitati educationale de pe portalurile ODS si ISE.

Profesorii au acces la peste 600 de mii de resurse educationale

„Pentru activitatile din cadrul proiectelor ODS si ISE, SIVECO Romania are rol de coordonator national. Am creat pe portalul proiectului, http://portal.opendiscoveryspace.eu, Comunitatea profesorilor din Romania, in care avem deja inscrisi profesori din peste 30 de scoli. De ce este important acest portal? In primul rand, profesorii din cadrul acestei comunitati au ocazia sa interactioneze cu alte comunitati de profesori din toata Europa si au acces la peste 600.000 de resurse educaţionale, comunitati, instrumente digitale. Scolile participante capata profil international, un aspect pe care scolile din Romania trebuie sa il imbunatateasca. In plus, scolile au acces la informatii cu privire la concursuri, evenimente speciale, workshopuri, webinarii, academii etc. Si nu in ultimul rand, scolile sunt sprijinite sa introduca inovatia in sala de clasa, dar si in programele de schimburi de experienta la nivelul Uniunii Europene – cum este Erasmus+”, declara Marius Preda, Project Manager and National Coordinator ODS, SIVECO Romania.

SIVECO este partener in proiectul european Open Discovery Space, care se desfasoara in perioada aprilie 2012 – martie 2015, avand ca scop principal atragerea a cel putin 2.000 de scoli la nivel international. Echipa de coordonatori din cadrul companiei a inceput promovarea si inregistrarea scolilor din Romania, pana in acest moment reusind inregistrarea a 56 de scoli. Scopul proiectului este sa aduca inovatie si leadership in sala de clasa, prin imbinarea folosirii mijloacelor IT&C cu pedagogia moderna.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul dintre liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala şi de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 şi are, la nivel international, peste 1.000 de angajati.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Share on Tumblr