Web Efficient

O echipă cu amplă experiență în domeniul digital și 100% dedicată succesului afacerii tale. Suntem tineri, dinamici, ambițioși și foarte bine pregătiți în serviciile oferite. Am pus bazele Web Efficient spre finalul More »

High-Tech Systems & Software

Partenerul tau IT&C de incredere  Solutiile si serviciile HTSS  integreaza standarde inalte de infrastructura si de business, asigura securitatea si centralizarea informatiei. Cu o echipa formata din oameni cu experienta in dezvoltarea More »

INSOFTDEV

  Own products Smart2Car – Cloud based system for management and operations of the businesses operating in Ground Transportation industry. SIPRO – Tracking and Reporting system for people under probation. Smart Kiosk More »

Roweb

We are a software services company with a solid background in implementing complex projects for global clients. Our dedicated teams of experienced software professionals have successfully implemented over 1000 projects. We develop More »

IT Six Global Services – nearshore software outsourcing and consulting services

Company profile Founded in 2005, IT Six Global Services is a global technology and outsourcing company which delivers innovation through software services. Having the main Delivery Center in Craiova, Romania and clients More »

OCTAGRAM – Agenție de web development

Octagram este o agenție specializată în web development și producție digitală cu experiență în dezvoltarea de proiecte pentru clienți globali (Nike, Tommy Hilfiger, ASICS, ING) și agenții de creație. Servicii: user interface More »

Computaris

Computaris este o companie specializata in servicii de dezvoltare software, integrare de sisteme si consultanta tehnica pentru furnizori de software si operatori telecom din intreaga lume. Compania a fost infiintata in anul More »

Omnisource Technologies

Omnisource Technologies The company was founded in 2006 with a simple objective – to create great software development teams. We believed then, as we do now, that talented teams working in a More »

CIEL ROMANIA

Prima companie din Romania specializata in dezvoltarea de solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de customer support. Dezvoltam programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare More »

Teamnet International

Teamnet-Group ist ein führender regionaler ITK Integrator, der technologische Großprojekte, ausgerichtet zur kontinuierlichen Innovation, entwickelt . Teamnet meint, dass Technologie die Entwicklung der Gesellschaft unterstützt. Deshalb erstellt das Unternehmen innovative technologische Infrastruktur More »

LACEDO COM

LACEDO COM este ONE STOP SHOP pentru solutii integrate de antreprenoriat general pentru proiecte de orice gen, management operational si solutii complexe software, marketing online si relatii publice. PRODUSE Antreprenoriat general – More »

Arhipelago Interactive

Misiunea companiei Suntem o companie de publishing online si evenimente de afaceri care furnizeaza informatii practice si sprijin pentru intreprinzatori, actionand cu dedicare si integritate pentru a oferi servicii de calitate clientilor More »

Qubiz

    Înfiinţată în 2008, Qubiz este o companie de outsourcing specializată în domeniul dezvoltarii software care oferă soluţii IT complete care se mulează perfect pe nevoile de business ale clienţilor săi. More »

RomSoft Iași

Servicii de dezvoltare software și aplicații software la cerere, software outsourcing, servicii de consultanță pentru companii care doresc să-și îmbunătățească procesul de dezvoltare software.   Tipuri de proiecte Proiectare și dezvoltare de More »

Fortech

Profilul companiei Fortech este o companie românească care ofera servicii software, având experiență de peste 10 ani în IT outsourcing. Modelul de afaceri al firmei Fortech este de a dezvolta parteneriate nearshore More »

 

România a participat la a treia misiune economică de IT si Software în Brazilia

Rio-de-Janeiro

În perioada 13-19 mai 2013, opt firme românești de software au participat la a treia misiune economică de IT si software  la Porto Alegre şi Rio de Janeiro (Brazilia), ce a fost organizată în parteneriat de către Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și ARIES – Asociația Română pentru Industria Electronică și Software, cu finanțare de la bugetul de stat, în baza HG 296/2007.

Cele 8 firme prezente au fost Arxia, Beia Consult International, Bit Software, Flashnet, Isoftware, Hipcomm, Hypertalk şi QBIS Consult.

Poze Brazilia 2013

 

În prima parte a misiunii, au avut loc întâlniri de business matchmaking în cadrul BITS (Business IT Exhibition and Conference South America), organizat de CEBIT, în Porto Alegre, între 14-15 mai 2013. Aici, firmele românești au stabilit contacte cu firme din America de Sud, dar și cu presa locală și municipalitatea din Porto Alegre, prin sprijinul Excelenței Sale, Doamna Diana Radu, Ambasadorul României în Brazilia.

Cu această ocazie, ARIES a inițiat contacte noi și a întărit parteneriatele cu asociațiile omoloage braziliene: SOFTSUL, FEDERASUL, CETTI, SEPRORGS, TRINO POLO, INTERNETSUL, FIERGS, ASSESPRO si  Camera de Comerț Româno-Braziliană.

În cea de-a doua parte a misiunii, pe 17 mai 2013, firmele românești și-au prezentat soluțiile către factori de decizie din cea mai importantă asociație de profil din Rio de Janeiro, ASSEPRO, pentru a fi promovate tuturor membrilor interesați de potențiale parteneriate.

Poze Brazilia 2013

Pentru ARIES, scopul misiunii a fost acela de a stabili parteneriate bilaterale cu cat mai multe asociatii braziliene de IT si Software, atât pentru promovarea participantilor si a celor peste 250 firme membre ale asociatiei, dar și a talentelor si competentelor pietei romanesti de IT in general, Participarea noastră a facilitat intrarea pe o piață imensa și importantă din sectorul mondial de IT, aflată într-o ascensiune rapidă și care ne oferă posibilitatea de a promova și localiza produsele românești inovative, prin gasirea de parteneri locali.” a spus Mariana Duma, Vice Președinte ARIES.

 

Firmele participante au fost încântate de oportunitățile de parteneriat cu firmele braziliene intâlnite.

Poze Brazilia 2013

Pentru HyperTalk Systems, misiunea organizată de ARIES a reprezentat un real succes, noi reușind să stabilim multiple contacte, care sperăm că pe viitor se vor transforma în relații economice de durată ce ne vor permite extinderea serviciilor noastre de Web Conferencing si Online training pe întreaga piață sud și central americană.” a declarat Adrian Chioreanu, COO HyperTalk Systems.

 

Compania Flashnet a contactat firme braziliene din domeniul managementului energiei electrice, precum şi municipalităţile din cei mai reprezentativi poli ai unei pieţe economice emergente, care prezintă un imens potenţial de dezvoltare a unor idei de business inovatoare. Noi am prezentat soluţiile intelliLIGHT şi Smart Grid în mai multe oraşe braziliene și am remarcat interesul pentru eficientizarea consumului energetic, prin controlul şi gestionarea inteligentă a funcţionării iluminatului public. Astfel, sperăm să reeditam şi în Brazilia succesele realizate prin proiectele din Arabia Saudită, România, Ungaria sau Rusia, autorităţile din Porto Alegre fiind deja extrem de interesate de implementarea sistemelor produse de noi.” a spus Lorand Mozes – CEO Flashnet.

 

Simpla idee de a participa la Misiunea Economică din Brazilia alături de ARIES și alți 200 de participanți internaționali la BITS 2013, mi s-a părut o oportunitate foarte bună de promovare pentru businessul românesc. Discuțiile purtate în cadrul acestui eveniment au reprezentat o experiență minunată și impresionantă despre mediul de business de peste ocean. Consider că cea mai bună metoda de a înțelege mecanismele business-ului din Brazilia  este prezența acolo, să te confrunți cu situații reale, să dezbați și să simți cerințele specifice ale clientului de acolo, de aceea cel mai importat lucru pentru firmele de soft din România este găsirea unui partener local”. Alina Gagiu – Qbis Consult

468695_10151603475239730_227070110_o

Arxia a profitat din plin de misiunea organizată de ARIES pentru a prospecta piața braziliană de servicii IT, pentru a înțelege mecanismele și abordările specifice pieței și potențialul de colaborare cu firmele braziliene și în general sud americane, atât pentru a distribui cât și pentru a integra soluțiile dezvoltate de Arxia. În urma contactelor și discuțiilor avute în cadrul misiunii, avem încrederea că în viitorul apropiat vom putea stabili relații comerciale concrete și vom putea realiza primele implementări pe piața Braziliană. ” a spus Daniel Homorodean, CEO Arxia Cluj

 

Pe perioada misiunii economice din Brazilia, ISOFT SRL a realizat o serie de contacte cu companii din domeniul IT din Brazilia și continuă discuțiile cu aceste companii pentru distribuția pe piața braziliană a două produse destinate telefoanelor mobile: Safetalk-aplicație care permite transmiterea de mesaje criptate între telefoane și QuickFood-aplicație care permite utilizatorilor să comande mâncare cu ajutorul telefonului mobil. Consideram potențialul pieței braziliene foarte mare pentru aceste 2 produse și feedbackul companiilor braziliene a fost deosebit de pozitiv.” George Cornea, CEO- ISOFT SRL

 Mai multe poze – aici

Articol aparut in presa braziliana 

 

Catalogul Misiunii Economice Brazilia 2013 - ARIES

Catalogul Misiunii Economice Brazilia 2013 – ARIES

 

 

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Share on Tumblr