INSOFTDEV

  Own products Smart2Car – Cloud based system for management and operations of the businesses operating in Ground Transportation industry. SIPRO – Tracking and Reporting system for people under probation. Smart Kiosk More »

Roweb

We are a software services company with a solid background in implementing complex projects for global clients. Our dedicated teams of experienced software professionals have successfully implemented over 1000 projects. We develop More »

IT Six Global Services – nearshore software outsourcing and consulting services

Company profile Founded in 2005, IT Six Global Services is a global technology and outsourcing company which delivers innovation through software services. Having the main Delivery Center in Craiova, Romania and clients More »

OCTAGRAM – Agenție de web development

Octagram este o agenție specializată în web development și producție digitală cu experiență în dezvoltarea de proiecte pentru clienți globali (Nike, Tommy Hilfiger, ASICS, ING) și agenții de creație. Servicii: user interface More »

Computaris

Computaris este o companie specializata in servicii de dezvoltare software, integrare de sisteme si consultanta tehnica pentru furnizori de software si operatori telecom din intreaga lume. Compania a fost infiintata in anul More »

Omnisource Technologies

Omnisource Technologies The company was founded in 2006 with a simple objective – to create great software development teams. We believed then, as we do now, that talented teams working in a More »

CIEL ROMANIA

Prima companie din Romania specializata in dezvoltarea de solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de customer support. Dezvoltam programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare More »

Teamnet International

Teamnet-Group ist ein führender regionaler ITK Integrator, der technologische Großprojekte, ausgerichtet zur kontinuierlichen Innovation, entwickelt . Teamnet meint, dass Technologie die Entwicklung der Gesellschaft unterstützt. Deshalb erstellt das Unternehmen innovative technologische Infrastruktur More »

LACEDO COM

LACEDO COM este ONE STOP SHOP pentru solutii integrate de antreprenoriat general pentru proiecte de orice gen, management operational si solutii complexe software, marketing online si relatii publice. PRODUSE Antreprenoriat general – More »

Arhipelago Interactive

Misiunea companiei Suntem o companie de publishing online si evenimente de afaceri care furnizeaza informatii practice si sprijin pentru intreprinzatori, actionand cu dedicare si integritate pentru a oferi servicii de calitate clientilor More »

Qubiz

    Înfiinţată în 2008, Qubiz este o companie de outsourcing specializată în domeniul dezvoltarii software care oferă soluţii IT complete care se mulează perfect pe nevoile de business ale clienţilor săi. More »

RomSoft Iași

Servicii de dezvoltare software și aplicații software la cerere, software outsourcing, servicii de consultanță pentru companii care doresc să-și îmbunătățească procesul de dezvoltare software.   Tipuri de proiecte Proiectare și dezvoltare de More »

Fortech

Profilul companiei Fortech este o companie românească care ofera servicii software, având experiență de peste 10 ani în IT outsourcing. Modelul de afaceri al firmei Fortech este de a dezvolta parteneriate nearshore More »

Evozon Systems

Evozon is a software and consulting services agency. With over 350 software developers, based in London and Romania, Evozon offers custom software solutions, business analysis and project management across the widest possible More »

RINF

Infiintat in 2006, RINF este un provider de solutii de dezvoltare de software, care livreaza servicii ce beneficiaza de expertiza tehnologica si accesul la cel mai bun talent din piata, la sediul More »

 

SIVECO Romania contribuie la dezvoltarea proiectului de cercetare ESTABLISH

Establish_LOGO_FINAL

ESTABLISH – Environmental Sensing to Act for a Better Quality of Life: Smart Health urmareste asigurarea independentei persoanelor din grupurile vulnerabile fata de personalul medical specializat in recuperare si reabilitare SIVECO Romania este partener in proiectul ESTABLISH – Environmental Sensing To Act for a Better quality of Life: Smart Health, un proiect de cercetare ITEA 3 (EUREKA strategic ICT cluster programme), care se deruleaza in Cehia, Finlanda, Korea, Romania, Spania si Turcia, in perioada septembrie 2016 – decembrie 2019. Obiectivul proiectului este asigurarea independentei persoanelor din grupurile vulnerabile (copii, femei, varstnici) fata de personalul medical specializat in recuperare si reabilitare din clinicile de recuperare si wellness. In acest scop, vor fi dezvoltate aplicatii software care urmeaza sa colecteze si sa coroboreze date colectate de senzori de mediu (indoor si outdoor) si senzori comportamentali, si sa furnizeze feedback pe baza acestora, in timp real, oferind persoanelor aflate in clinicile specializate ajutorul necesar in activitatile cotidiene si in optiunile de tratament pe care le au. Intre datele provenite de la senzori ambientali se numara cele referitoare la calitatea aerului, presiune atmosferica, temperatura, umiditate iar intre cele furnizate de senzorii biometrici, fiziologici si comportamentali intra, de exemplu, ritmmul cardiac si respirator sau numarul de pasi. Pentru realizarea proiectului pilot din Romania au fost selectati elevi din clasa a a 9-a de la Colegiul National „Grigore Moisil” din Bucuresti, care s-au oferit voluntari pentru desfasurarea unor activitati de preventie si mentinere in forma, prin jogging zilnic, cu durata de o jumatate de ora, efectuat in curtea scolii sau in sala de sport, in afara orelor de curs. Activitatile educationale desfasurate in vederea realizarii obiectivelor proiectului au inclus:

  • prezentarea modului de utilizare a bratarilor si a ceasurilor smart
  • prezentarea modului de functionare a senzorilor pentru inregistrarea temperaturii, a umiditatii si a presiunii atmosferice
  • analiza calitatii aerului utilizand date furnizate de Reteaua Nationala de Monitorizare a Calitatii Aerului
  • prezentarea efectelor gazelor de sera si a particulelor de praf asupra organismului uman
  • responsabilizarea elevilor privind importanta mentinerii sanatatii prin activitati fizice
  • modul corect de efectuare a acestor activitati.

Activitatile educationale de prezentare s-au desfasurat in ore de dirigentie sau in afara orelor de curs. Etapa urmatoare a proiectului prevede montarea unor senzori pentru masurarea calitatii aerului in curtea scolii, pentru a putea surprinde mai bine influenta lor asupra organismului uman tanar, in timpul executarii activitatilor fizice. Activitatile propuse sunt in derulare, pentru colectarea datelor fiziologice ale elevilor, precum si a parametrilor de mediu, urmand sa fie corelate la finalizarea pilotului. Activitatea desfasurata in cadrul proiectului ESTABLISH a fost prezentata la a 11-a editie a Conferintei internationale de tehnologie, educatie si dezvoltare (INTED 2017), din Valencia, Spania, intre 6 – 8 martie 2017, precum si la a 9-a editie anuala a Conferintei internationale de educatie si noi tehnologii de invatare (EDULEARN17), din Barcelona, Spania, intre 3-5 iulie 2017. Despre SIVECO Romania SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene. Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari. De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Digg thisShare on Reddit0Share on Tumblr